שאלות לגבי בדיקות ביוץ
  1. מהו תהליך הביוץ?

  2. מדוע כדאי לי להשתמש בבדיקת ביוץ?

  3. כיצד עובדות בדיקות הביוץ?

  4. עד כמה אמינות בדיקות הביוץ?

  5. מתי עלי להתחיל להשתמש בבדיקות הביוץ?

  6. מה ההבדל בין בדיקות הביוץ השונות שאתם מציעים?

  7. כמה בדיקות ביוץ ממולץ לרכוש?

  8. הסתכלתי על הבדיקה לאחר יותר מ-10 דקות וראיתי פס,
    האם הבדיקה חיובית?

  9. ראיתי פס חיובי אך הוא הרבה יותר חלש מהפס של הביקורת,
    האם אני מבייצת?

  10. האם יתכן מחזור ללא תוצאה חיובית כלל?

  11. אני ובן-זוגי לא מצליחים להיכנס להריון                                                                                                                                               למרות שאנו מקיימים יחסים בימים בהם הבדיקה חיובית - מדוע?

  12. האם ישנן דרכים נוספות לזהות ביוץ?



    תשובות לגבי בדיקות ביוץ:


1. מהו תהליך הביוץ?

תהליך הביוץ הינו  תהליך שחרור הביצית מן השחלה אל החצוצרה. תהליך זה קורה אחת לחודש כ 10-14 ימים לפני המחזור החודשי הבא. ברגע שהביצית מגיעה לחצוצרה היא תהיה מוכנה לקליטתו של הזרע להפריה רק כ 24 עד 48 שעות. לאחר מכן היא מאבדת את כושר ההפריה שלה ויש לחכות למחזור נוסף לביוץ הבא.


2. מדוע כדאי לי להשתמש בבדיקת ביוץ?

בכדי שאישה תצליח להרות עליה לדעת באיזה יום חל הביוץ שלה כדי שתוכל לקיים יחסים בזמן ולא לפספס את הימים שבהם היא פוריה. מכיוון שימים אלו תלויים במחזור הבא ולא במחזור שהיה, ישנן נשים רבות שאינן מסוגלות להעריך במדויק את הימים שבהן הן תוכלנה להרות. בדיקות הביוץ מקלות על מציאת ימים אלו בטווח של 24-48 שעות.


3. כיצד עובדות בדיקות הביוץ? 

בדיקות הביוץ שלנו עובדות על העיקרון שרמת הורמון ה-LH  עולה בשתן כ 24-48 שעות לפני הביוץ. דגימת השתן עולה במעלה המקלון ויוצרת תגובה של צבע עם פס הבדיקה. ככל שהצבע חזק יותר כך יש יותר הורמון בשתן. על פס הבדיקה להיות דומה עד חזק יותר מפס הביקורת כדי שבדיקה תהיה חיובית. כאשר צבעו של פס הבדיקה חלש מפס הביקורת הבדיקה נחשבת עדיין שלילית.


4. עד כמה אמינות בדיקות הביוץ?
בדיקות הביוץ שלנו הינן באיכות גבוהה, הם נבדקו במעבדה ועברו ביקורת איכות הדוקה שמצאה כי רמת הדיוק שלהן הי כ99%.  בנוסף, למוצרים שלנו אישור אמ"ר של משרד הבריאות הישראלי.


5. מתי עלי להתחיל להשתמש בבדיקות הביוץ?

היום שעליך להתחיל לבדוק ביוץ תלויי בעיקר באורך המחזור שלך. ראי טבלה  אשר מפרטת את הימים שבהם כדאי לך להתחיל לבדוק את ימי הביוץ. בנוסף את יכולה להשתמש במחשבון הביוץ ולפיו לבדוק את הימים שאת עשויה לבייץ. במקרה והמחזור שלך אינו סדיר תבדקי מהם הימים שבהם היית מבייצת במקרה של המחזור הכי קצר, ומהם הימים בהם היית מבייצת כשהמחזור הכי ארוך, ותבדקי ביוץ לאורך כל התקופה מהקצר עד הארוך.  


6. מה ההבדל בין בדיקות הביוץ השונות שאתם מציעים? 

ההבדל בין בדיקות הביוץ שאנו מציעים הוא באופן השימוש בלבד.
המקלון הינו בעל נוחות מקסימאלית כאשר השתן מוטל ישירות עליו ואין צורך לאסוף שתן.
הקסטה הינה בעלת דיוק מקסימאלי מכוון שדרוש לטפטף בצורה מבוקרת מספר טיפות שתן לפתח הדגימה לכל בדיקה.
הסטריפ בבדיקה זו יש לטבול את הסטריפ בשתן שנאסף ולהמתין לתוצאה. יעיל במקרים שיש צורך בבדיקות מרובות מול מחיר סביר ובמצבים של מחזור לא סדיר וכ"ו.

הערה : גם בבדיקת הסטריפ וגם בבדיקת הקסטה יש לאסוף שתן בכלי חד פעמי לפני ביצוע הבדיקה.


7. כמה בדיקות ביוץ ממולץ לרכוש?

כמות בדיקות הביוץ שעליך לקנות מאוד תלויה בסדירות המחזור שלך. במקרה והמחזור סדיר, כ10 בדיקות יספיקו לך. במקרה והמחזור אינו סדיר יש צורך בלפחות 20 בדיקות ביוץ. ככל שאת מעוניינת להגדיל את הסיכוי לזהות את מועד הביוץ כך מומלץ שתקני יותר בדיקות ותבצעי את הבדיקות בתכיפות. 


8. הסתכלתי על הבדיקת ביוץ לאחר יותר מ-10 דקות וראיתי פס – האם הבדיקה חיובית?

לפי הוראות היצרן אין להסתכל על תוצאות הבדיקה לאחר יותר מ 10 דקות משום שאז יכול להיווצר פס התאדות שיכול להראות כמו בדיקה חיובית.


9. ראיתי פס חיובי אך הוא הרבה יותר חלש מהפס של הביקורת – האם אני מבייצת?

פס דק וחלש מפס הביקורת אינו נחשב תוצאה חיובית. על עוצמת פס הבדיקה להיות בעוצמה דומה עד חזקה מפס הביקורת. במקרה של פס חלש המשיכי לבדוק גם ביום הבא וחכי לעליה של העוצמת הפס.


10. האם יתכן מחזור ללא תוצאה חיובית כלל?
 
ישנן נשים אשר מקבלות מחזור אך אינן מבייצות. במקרה כזה בו בדיקות הביוץ ממשיכות להיות שליליות יש לפנות לרופא לקבלת יעוץ.


11. אני ובן-זוגי לא מצליחים להיכנס להריון למרות שאנו מקיימים יחסים בימים בהם הבדיקה חיובית - מדוע?

ישנם גורמים רבים שמשפיעים על ההצלחה במטרה הקשה של להיכנס להריון, ולא תמיד ישנה הצלחה למרות שמקיימים יחסים בזמן הכון. אם אתם מנסים ללא הצלחה מספר חודשים פנו לרופא ליעוץ.


12. האם ישנן דרכים נוספות לזהות ביוץ?

ישנם דרכים שונות לזיהויי הביוץ, ביניהם בדיקת חום השחר, בדיקת ריריות, בדיקת רוק ובדיקה ומעקב זקיקים אצל רופא. מכל הבדיקות האלו בדיקות הביוץ הביתיות הינן הנוחות ביותר לשימוש, 
מזהות ביוץ לפני הופעתו ולא לאחריו (כמו במקרה של חום השחר) ולא מצריכות ביקור רופא .